Kezdőlap - Aktualitások arrow Kölcsönözhető kiállítások

Kölcsönözhető kiállítások
A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria kölcsönözhető kiállításai Nyomtatás Facebook share

A jászberényi Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria egyre bővülő képzőművészeti gyűjteményében több, az intézményben korábban összeállított és megrendezett időszaki kiállítás teljes anyaga található. A múzeum az anyagok szélesebb körben való bemutatása és megismertetése céljából, díjmentesen bocsátja ezeket múzeumok, galériák és más kiállítóhelyek rendelkezésére. Így a különböző műfajú és tematikájú tárlatok többszöri, több helyszínen történő bemutatása mellett, egyben más intézményeket is segítve, azok számára kiállítás rendezési lehetőséget teremtene a múzeum.
A múzeum gyűjteményének darabjai tematikus kiállításokhoz egyenként is kölcsönözhetők.

A Hamza Múzeum jelenleg hat olyan komplett kiállítási anyaggal rendelkezik, melyet időszaki tárlat rendezése céljára, más intézmény számára kikölcsönözne:

1. Hamza D. Ákos (1903-1993): Tropicalia c. festménykiállítás

2. Hamza D. Ákos (1903-1993): „Tollrajzok” sorozat – grafikai kiállítás

3. Hamza Studio: A jászszentandrási Aba-Novák freskók c. fotókiállítás

4. Szobrok a Jászságban – pályázati fotókiállítás

5. Litkei József (1924-1988) válogatott művei

6. Hamza Lehel Mária (1906-1997) divatrajz kiállítása

A kölcsönzés részletesebb feltételei a "Tovább"-ra kattintva olvashatók!

Tovább...
 
Hamza D. Ákos (1903-1993): Tropicalia című kiállítása Nyomtatás Facebook share

 Hamza D. Ákos: Napciklus I.Hamza D. Ákos festészeti életművét a jászberényi Hamza Múzeum őrzi. Az életmű tagoltsága lehetőséget ad arra, hogy más-más szempontokat figyelembe véve egységeit külön kiállításokon mutassák be. Az életmű legjelentősebb és legjobban feldolgozott, értékelt és bemutatott egysége az az absztrakt, nonfiguratív anyag, amelyből az állandó kiállítás anyagát is válogatták.

Tovább...
 
Hamza D. Ákos (1903-1993): "Tollrajzok" sorozat - grafikai kiállítás Nyomtatás Facebook share
 Hamza D. Ákos: Tollrajzok (1950, Párizs)Hamza D. Ákos képzőművészeti életművének különleges egysége az a tollrajz-sorozat, mely a Hamza-hagyaték feldolgozása során egy rozoga mappából került elő. A művek a mappa címéről egységesen a Tollrajzok elnevezést kapták.
Tovább...
 
Hamza Studio: A jászszentandrási Aba-Novák freskók - fotókiállítás Nyomtatás Facebook share
 Demény Andrea: Részlet Az utolsó ítélet című freskórólA Jászság talán legismertebb, legfeldolgozottabb műalkotás-együttese a jászszentandrási templom falfestményei, melyet Chiovini Ferenc és Aba-Novák Vilmos készített 1933-ban. Aba-Novák freskói a szentélyben és a diadalíven helyezkednek el, s többek között a Szent Kereszt legendáját, paradicsomi jelenetet, Jézust tanítványai körében, a Keresztutat, Krisztus levételét a keresztről és az Utolsó ítéletet ábrázolják.
Tovább...
 
Szobrok a Jászságban - pályázati fotókiállítás Nyomtatás Facebook share
 Mihalik Judit: Nepomuki Szent János szobra JászárokszállásonA Hamza Múzeum és Jász Galéria Közalapítvány 2007 márciusában pályázatot írt ki a Jászság köztéri szobrainak lehetőleg digitális formában történő fotódokumentálására. A fotókiállítás a pályázatra beérkezett pályamunkákból került megrendezésre. A pályázat résztvevőitől egy-egy jász település szobrainak lehetőleg teljes körű dokumentálását várta a múzeum, hisz a kezdeményezés végső célja egy kiadvány, mely a Jászság köztéri szobrait és azok adatait (fellelhetőségi helye, felállítás éve, szerző, esetleg a megbízó neve, mecénás személye stb.) tartalmazza. A Múzeum célja volt a pályázattal, hogy a Jászsághoz való kötődést erősítse, és a kistérség képzőművészeti értékeinek e jelentős egységét is számba vegye, megörökítse. A pályázatra beérkezett anyagot szakértő zsűri értékelte és válogatta kiállításra.
Tovább...
 
Litkei József (1924-1988) válogatott művei Nyomtatás Facebook share

Litkei József: Körték2004-ben 20 db Litkei-művel gazdagodott a Hamza Múzeum gyűjteménye. Az 1958 és 1985 között készült alkotások között főként szitanyomatokat és akvarelleket találhatunk. A leginkább a plein air irányzatot követő jászsági festők többségétől eltérően Litkei József gazdag életművében absztrakt és figurális képek egyaránt fellelhetők. A múzeum állandó kiállításán jelenleg két alkotása látható.

 

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 6 / 7