Kezdõlap - Aktualitások arrow Kölcsönözhetõ kiállítások

Kölcsönözhetõ kiállítások
A Hamza Gyûjtemény és Jász Galéria kölcsönözhetõ kiállításai Nyomtats Facebook share

A jászberényi Hamza Gyûjtemény és Jász Galéria egyre bõvülõ képzõmûvészeti gyûjteményében több, az intézményben korábban összeállított és megrendezett idõszaki kiállítás teljes anyaga található. A múzeum az anyagok szélesebb körben való bemutatása és megismertetése céljából, díjmentesen bocsátja ezeket múzeumok, galériák és más kiállítóhelyek rendelkezésére. Így a különbözõ mûfajú és tematikájú tárlatok többszöri, több helyszínen történõ bemutatása mellett, egyben más intézményeket is segítve, azok számára kiállítás rendezési lehetõséget teremtene a múzeum.
A múzeum gyûjteményének darabjai tematikus kiállításokhoz egyenként is kölcsönözhetõk.

A Hamza Múzeum jelenleg hat olyan komplett kiállítási anyaggal rendelkezik, melyet idõszaki tárlat rendezése céljára, más intézmény számára kikölcsönözne:

1. Hamza D. Ákos (1903-1993): Tropicalia c. festménykiállítás

2. Hamza D. Ákos (1903-1993): „Tollrajzok” sorozat – grafikai kiállítás

3. Hamza Studio: A jászszentandrási Aba-Novák freskók c. fotókiállítás

4. Szobrok a Jászságban – pályázati fotókiállítás

5. Litkei József (1924-1988) válogatott mûvei

6. Hamza Lehel Mária (1906-1997) divatrajz kiállítása

A kölcsönzés részletesebb feltételei a "Tovább"-ra kattintva olvashatók!

Tovbb...
 
Hamza D. Ákos (1903-1993): Tropicalia címû kiállítása Nyomtats Facebook share

 Hamza D. Ákos: Napciklus I.Hamza D. Ákos festészeti életmûvét a jászberényi Hamza Múzeum õrzi. Az életmû tagoltsága lehetõséget ad arra, hogy más-más szempontokat figyelembe véve egységeit külön kiállításokon mutassák be. Az életmû legjelentõsebb és legjobban feldolgozott, értékelt és bemutatott egysége az az absztrakt, nonfiguratív anyag, amelybõl az állandó kiállítás anyagát is válogatták.

Tovbb...
 
Hamza D. Ákos (1903-1993): "Tollrajzok" sorozat - grafikai kiállítás Nyomtats Facebook share
 Hamza D. Ákos: Tollrajzok (1950, Párizs)Hamza D. Ákos képzõmûvészeti életmûvének különleges egysége az a tollrajz-sorozat, mely a Hamza-hagyaték feldolgozása során egy rozoga mappából került elõ. A mûvek a mappa címérõl egységesen a Tollrajzok elnevezést kapták.
Tovbb...
 
Hamza Studio: A jászszentandrási Aba-Novák freskók - fotókiállítás Nyomtats Facebook share
 Demény Andrea: Részlet Az utolsó ítélet címû freskórólA Jászság talán legismertebb, legfeldolgozottabb mûalkotás-együttese a jászszentandrási templom falfestményei, melyet Chiovini Ferenc és Aba-Novák Vilmos készített 1933-ban. Aba-Novák freskói a szentélyben és a diadalíven helyezkednek el, s többek között a Szent Kereszt legendáját, paradicsomi jelenetet, Jézust tanítványai körében, a Keresztutat, Krisztus levételét a keresztrõl és az Utolsó ítéletet ábrázolják.
Tovbb...
 
Szobrok a Jászságban - pályázati fotókiállítás Nyomtats Facebook share
 Mihalik Judit: Nepomuki Szent János szobra JászárokszállásonA Hamza Múzeum és Jász Galéria Közalapítvány 2007 márciusában pályázatot írt ki a Jászság köztéri szobrainak lehetõleg digitális formában történõ fotódokumentálására. A fotókiállítás a pályázatra beérkezett pályamunkákból került megrendezésre. A pályázat résztvevõitõl egy-egy jász település szobrainak lehetõleg teljes körû dokumentálását várta a múzeum, hisz a kezdeményezés végsõ célja egy kiadvány, mely a Jászság köztéri szobrait és azok adatait (fellelhetõségi helye, felállítás éve, szerzõ, esetleg a megbízó neve, mecénás személye stb.) tartalmazza. A Múzeum célja volt a pályázattal, hogy a Jászsághoz való kötõdést erõsítse, és a kistérség képzõmûvészeti értékeinek e jelentõs egységét is számba vegye, megörökítse. A pályázatra beérkezett anyagot szakértõ zsûri értékelte és válogatta kiállításra.
Tovbb...
 
Litkei József (1924-1988) válogatott mûvei Nyomtats Facebook share

Litkei József: Körték2004-ben 20 db Litkei-mûvel gazdagodott a Hamza Múzeum gyûjteménye. Az 1958 és 1985 között készült alkotások között fõként szitanyomatokat és akvarelleket találhatunk. A leginkább a plein air irányzatot követõ jászsági festõk többségétõl eltérõen Litkei József gazdag életmûvében absztrakt és figurális képek egyaránt fellelhetõk. A múzeum állandó kiállításán jelenleg két alkotása látható.

 

Tovbb...
 
<< Els < Elz 1 2 Kvetkez > Utols >>

Eredmnyek 1 - 6 / 7