Kezdõlap - Aktualitások arrow Munkatársaink

Munkatársaink
Farkas Edit Nyomtats Facebook share

Farkas Edit

Könyvtáros, mûvelõdésszervezõ. A múzeum igazgatója.

1981-ben született Jászberényben. 1999-ben Jászárokszálláson érettségizett, majd felvételt nyert a Szent István Egyetem Jászberényi Fõiskolai Karára, ahol 1999-2003 között a Zsebzsiráf címû lapnál fotós, rovatvezetõ, tördelõszerkesztõ, majd két évig fõszerkesztõ, a Közmûvelõdési és Felnõttképzési Tanszéken megjelenõ Mûvelõdésszervezõ címû lapnál tördelõszerkesztõ, majd fõszerkesztõ volt. Részt vett a Közmûvelõdési és Felnõttképzési Intézetben kiadott Bibliográfia I-II. (szakdolgozatok) címû kiadvány feldolgozásában, kiadásában. 2003-ban a Szent István Egyetem Babérkoszorú hallgatói fokozatával tüntették ki. Még ebben az évben könyvtáros és mûvelõdésszervezõ diplomát szerzett.

Elvégezte a Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Magyar Egyetemi és Fõiskolai Sajtó Egyesület által szervezett kurzust, ahol újságíró, szerkesztõ képesítést szerzett. Részt vett a KultúrPont Iroda által szervezett, a Kultúra és az Európai Unió címû továbbképzési programban, a Contact Nkft. által szervezett, A közigazgatás és a civil szféra együttmûködése címû képzési programban, valamint a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ – Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre által szervezett, Szórakoztatva tanulni, tanulva szórakozni – Projektmódszer a múzeumpedagógiában címû e-learning akkreditált továbbképzési programban.

2003-tól a Hamza Gyûjtemény és Jász Galériában dolgozik könyvtárosként, programszervezõként. 2013-tól megbízott, 2016-tól kinevezett igazgató. 2004 óta állít ki csoportos tárlatokon, a Hamza Studio, majd az abból alakult Jövõkép Alkotók Egyesülete képzõmûvészekbõl, mûvészetpártolókból álló csoportjának tagja.

 
Mezõ Sándorné Nyomtats Facebook share
Karbantartó.