Kezdőlap - Aktualitások arrow Archívum

Archívum
Gecse Árpád: kiállításon, könyvben és filmszalagon Nyomtatás Facebook share

Több hónapos szerkesztői munkát követően a Múzeumok Éjszakájának előnapján, június 18-án délután mutattuk be a Déryné Művelődési Központ dísztermében a Gecse Árpád élete és művészete című monográfiát. A nagy érdeklődés által kísért könyvismertető után az alattyáni művész festményeiből és rajzaiból a Jászkürt Fogadóban nyílt kiállítás, ahol másnap levetítettük az alkotóval 1995-ben készített televíziós interjút.

Tovább...
 
És újra dobol szívünkön az angyal - 2010. április 15. - május 1. Nyomtatás Facebook share

KÖZÉPISKOLÁSOK PÁLYÁZATI KIÁLLÍTÁSA

 (2010. április 15. - 2010. május 1.)

Eredményhirdetéssel és ünnepélyes díjátadással nyílt meg április 15-én délután a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria alkotópályázatára beérkezett munkákból válogatott kiállítás. Az eseményt Molnár Csenge (Gróf Apponyi Albert Általános Iskola) szavalata színesítette. A tárlat május elsejéig tekinthető meg.

A fennállásának 15. évfordulóját idén ünneplő Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria a Magyar Költészet Napja tiszteletére És újra dobol szívünkön az angyal címmel versillusztrációk készítésére ösztönző alkotópályázatot hirdetett a középiskolás korosztály számára. A pályázóknak Hamza D. Ákos költeményeinek hangulatát, üzenetét kellett ábrázolniuk a képzőművészet eszközeivel.

A kiírásra beérkezett közel száz munkát szakmai zsűri (B. Jánosi Gyöngyi nyugalmazott múzeumigazgató, Máté György szobrászművész és Gurzó K. Enikő művészettörténész) értékelte. Első díjban Budai Szilviát (Mészáros Lőrinc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium) részesítették, a második díjat a szintén jászapáti Borbás Annamáriának (Mészáros Lőrinc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium), illetve Kovács Szilviának (Lehel Vezér Gimnázium) ítélték oda. A múzeum különdíját Ambrus-Varga Eliza (Lehel Vezér Gmnázium) vehette át, míg dr. Kiss András és családja Fózer Melindát (Terplán Zénó Műszaki és Közgazdasági Szakképző Iskola) jutalmazta.

A legjobbnak minősített 36 rajzból és festményből összeállított tárlat május elsejéig tekinthető meg a Gyöngyösi úti múzeum kamaratermében. Megjegyzendő, hogy idén először a megyehatárokon túlról, Debrecenből is érkeztek pályaművek, így összesen hat iskola tanulói vettek részt a seregszemlén. A kiállítást Gurzó K. Enikő rendezte.   

A zsűrizésről és a kiállítás megnyitójáról fotók a Galériában láthatók!

(A pályázati kiírás a "Tovább"-ra kattintva olvasható.)

Tovább...
 
Tősér Béla grafikai kiállítása - 2010. január 29 - március 7. Nyomtatás Facebook share

Tősér Béla ELŐTANULMÁNYOK című grafikai kiállítása

A tárlat megnyitójára 2010. január 29-én délután 5 órakor került sor a Hamza Múzeumban, ahol Góg Zoltán igazgató köszöntője után Gergely Zoltán, Jászárokszállás polgármestere méltatta az alkotót és munkásságát. A tárlatot Macsi Sándor nyugalmazott pedagógus, helytörténész nyitotta meg.
A kiállított rajzokat abból az anyagból válogattuk, mely 2004-ben a művész adományaként került a múzeum gyűjteményébe. A tárlat 2010. március 7-ig volt megtekinthető.

A művészről és a tárlatról bővebben a "Tovább"-ra kattintva olvashatnak!

Tovább...
 
Gecse Árpád élete és művészete Nyomtatás Facebook share

Tájékoztatjuk tisztelt előfizetőinket és támogatóinkat, valamint az olvasó közönséget, hogy a Hamza Múzeum és Jász Galéria Közalapítvány gondozásában 2010-ben megjelent

Madarászné Gecse Ágnes - Madarász Tibor:
Gecse Árpád élete és művészete
című kötete.

A 272 oldalas, mintegy 200 színes reprodukciót tartalmazó B5-ös méretű, keménytáblás kötet a szakmonográfia szabályainak megfelelve, ugyanakkor olvasmányos jellegénél fogva bárki számára tartalmas élményt nyújthat. A gazdag képanyag és függelék mellett, angol, német és francia nyelvű összefoglalót is tartalmaz Gecse Árpád életéről. Reprezentációs, ajándékozási célra szintén ajánljuk.
A könyv borítója megtekinthető IDE KATTINTVA.

A könyv 3500 Ft-os áron megvásárolható a múzeumban, illetve megrendelhető bármely elérhetőségen keresztül.

* * *

A kötet előfizetők számára átvehető a Hamza Gyűjtemény és Jász Galériában, illetve a szolnoki Damjanich János Múzeum titkárságán (azok számára, akik ott fizették elő).

Megtisztelő támogatásukat és türelmüket ezúton is köszönjük!

 
ÚJ MŰVEK a Jászkürt Fogadóban 2009. szeptember 19. - október 2. Nyomtatás Facebook share

A Kulturális Örökség Napjai (KÖN) keretében szeptember 19-én megnyílt a Jászsági Képzőművészet-barátok Egyesülete alkotó tagjainak ÚJ MŰVEK című kiállítása az egykori Jászkürt Fogadóban. A KÖN keretében a kiállítás két hete alatt, a helyszínül szolgáló műemléképület történetével és jelenével is megismerkedhetnek a látogatók.
Részletek a Továbbra kattintva olvashatók!

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37 - 45 / 57