Kezdőlap - Aktualitások arrow Kölcsönözhető kiállítások arrow A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria kölcsönözhető kiállításai

A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria kölcsönözhető kiállításai Nyomtatás Facebook share

A jászberényi Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria egyre bővülő képzőművészeti gyűjteményében több, az intézményben korábban összeállított és megrendezett időszaki kiállítás teljes anyaga található. A múzeum az anyagok szélesebb körben való bemutatása és megismertetése céljából, díjmentesen bocsátja ezeket múzeumok, galériák és más kiállítóhelyek rendelkezésére. Így a különböző műfajú és tematikájú tárlatok többszöri, több helyszínen történő bemutatása mellett, egyben más intézményeket is segítve, azok számára kiállítás rendezési lehetőséget teremtene a múzeum.
A múzeum gyűjteményének darabjai tematikus kiállításokhoz egyenként is kölcsönözhetők.

A Hamza Múzeum jelenleg hat olyan komplett kiállítási anyaggal rendelkezik, melyet időszaki tárlat rendezése céljára, más intézmény számára kikölcsönözne:

1. Hamza D. Ákos (1903-1993): Tropicalia c. festménykiállítás

2. Hamza D. Ákos (1903-1993): „Tollrajzok” sorozat – grafikai kiállítás

3. Hamza Studio: A jászszentandrási Aba-Novák freskók c. fotókiállítás

4. Szobrok a Jászságban – pályázati fotókiállítás

5. Litkei József (1924-1988) válogatott művei

6. Hamza Lehel Mária (1906-1997) divatrajz kiállítása

A kölcsönzés részletesebb feltételei a "Tovább"-ra kattintva olvashatók!

A kiállítási anyagok kölcsönzési feltételei:

A kiállítási anyagokat a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria díjmenetesen kölcsönzi időszaki kiállítás rendezése céljából más kiállítóhelyek számára.

A kiállítási anyagok kölcsönzési ideje legfeljebb 3 hónap, ezt meghaladó időtartamú igény esetén megegyezés szerint módosulhat.

A kiállítási anyagok épségben történő oda- és visszaszállításáról a kölcsönző fél gondoskodik.

A kiállítási anyagokat (a keretezett festményeket és tollrajzokat, illetve a plexivel védett, paszpartuzott, feliratozott fotókat) a múzeum kiállításra készen adja át a rendező intézmények számára.

A kölcsönadáskor a felek szerződést kötnek, melyben a kölcsönadás részleteit rögzítik, elsősorban a kölcsönzött műalkotások biztonságára és épségére vonatkozóan.

A kiállítások megrendezéséhez igény szerint elméleti, szakmai segítséget nyújt a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria.

Információ kérhető elérhetőségeinken.

 
Következő >