Kezdőlap - Aktualitások arrow Kölcsönözhető kiállítások arrow Szobrok a Jászságban - pályázati fotókiállítás

Szobrok a Jászságban - pályázati fotókiállítás Nyomtatás Facebook share
 Mihalik Judit: Nepomuki Szent János szobra JászárokszállásonA Hamza Múzeum és Jász Galéria Közalapítvány 2007 márciusában pályázatot írt ki a Jászság köztéri szobrainak lehetőleg digitális formában történő fotódokumentálására. A fotókiállítás a pályázatra beérkezett pályamunkákból került megrendezésre. A pályázat résztvevőitől egy-egy jász település szobrainak lehetőleg teljes körű dokumentálását várta a múzeum, hisz a kezdeményezés végső célja egy kiadvány, mely a Jászság köztéri szobrait és azok adatait (fellelhetőségi helye, felállítás éve, szerző, esetleg a megbízó neve, mecénás személye stb.) tartalmazza. A Múzeum célja volt a pályázattal, hogy a Jászsághoz való kötődést erősítse, és a kistérség képzőművészeti értékeinek e jelentős egységét is számba vegye, megörökítse. A pályázatra beérkezett anyagot szakértő zsűri értékelte és válogatta kiállításra.

A (43 táblán) 62 fotóból álló tárlaton Jászapáti, Jászágó, Jászárokszállás, Jászberény, Jászfelsőszentgyörgy, Jászfényszaru, Jászivány, Jászjákóhalma, Jászkisér és Jászszentandrás szobrai láthatók.

A Múzeum – pályázaton kívül, folyamatosan – továbbra is várja a jászsági településeken készült dokumentumfotókat a köztéri szobrokról, elsősorban Alattyánról, Jászberényről, Jánoshidáról, Jászboldogházáról, Jásztelekről, Jászladányról és Pusztamonostorról. Így a későbbiekben a térség teljesebb körű feldolgozottsága esetén, az összes jászsági település szobrait bemutató kiadvány és kiállítás is születhet.

 Nagy Tamás: Páduai Szent Antal szobra JászszentandrásonAnyag: fotók

Méret: egységesen paszpartuzva; 39 db. 50x70 cm, 2 db. 50x60 cm, 2 db. 30x40 cm

Darabszám: 43 db.

Keletkezés: 2007

Kiállítva:
2007. július 24. – 2007. augusztus 31. – Jászberény, Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria
2008. március 15. – 2008. április 4. – Jászfényszaru, Petőfi Művelődési Ház

 

 

 
< Előző   Következő >