Kezdőlap - Aktualitások

SZJA 1% Nyomtatás Facebook share

Idén is kérjük, várjuk a személyi jövedelemadó 1%-át múzeumi programjaink megvalósítására.

 


 

"Ember vigyázz, figyeld meg jól világod: Ez volt a múlt, emez a vad jelen, -
Hordozd szívedben. Éld e rossz világot És mindig tudd, hogy mit kell tenned érte, Hogy más legyen.”
(Radnóti Miklós)

Tisztelt Támogatónk!

Engedje meg, hogy ezúton is megköszönjük, ha az előző években személyi jövedelemadója 1%-ával vagy más módon támogatta a Hamza Múzeum tevékenységét. Az Ön támogatása is nélkülözhetetlen volt munkánkhoz, melynek során számos jelentős kiállítást, rendezvényt tarthattunk, szolgálva Jászberény város polgárainak kulturális, művészeti igényeit, közvetítve a klasszikus és modern értékeket.

A Hamza Múzeum 1995-ös megnyitása óta a jászsági képzőművészet múltjának feldolgozásában, bemutatásában, valamint a hazánkban egyedülálló Hamza-hagyaték képzőművészeti és filmművészeti értékeinek gondozásában következetes munkával jelentős eredményeket ért el, melyről a folyamatosan gyarapodó gyűjtemény, szakmai elismerések, állandó és időszaki kiállítások, valamint kiadványok egész sora tanúskodik. A múzeum tevékenységével Jászberény művészeti életének megújulását, közösségek létrejöttét generálta.
A gyűjtemény kulturális jelentőségét jól jelzi, hogy a múzeumban 2009-ben készült A festő Hamza című ismeretterjesztő filmet rendszeresen sugározza a Duna Televízió. Kiemelkedő muzeológiai tevékenységét 2015-ben a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület Kismúzeumi Tagozata és Százhalombatta Város Önkormányzata Poroszlai Ildikó-emlékéremmel ismerte el. Múzeumpedagógiai programjára, a Műhelytitkaink című sorozatra az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központja 2016-ban múzeumpedagógiai elismerő oklevelet  adományozott.
A múzeum kiállításairól, publikációiról bővebben is informálódhat a www.hamzamuzeum.hu weboldalon vagy a www.facebook.com/hamzamuzeum oldalon.

Szándékunk szerint ez évben is mindent megteszünk, hogy folytatni tudjuk a művészeti közízlés fejlesztése területén elkezdett munkánkat. Évek óta eredményes múzeumpedagógiai programokkal, újonnan induló szakkörökkel, ismeretterjesztő előadássorozat szervezésével, alkotópályázatok kiírásával ösztönözzük, segítjük az általános- és középiskolai korosztályt, illetve a helyi alkotók művészi tevékenységét.

A Hamza Múzeum immár 23 éves fennállása során a szűkös anyagi lehetőségek miatt a szakmai célok megvalósításában mindig jelentős szerep jutott minden művészetpártoló támogatónak, civil segítőnek is. Ma minden eddiginél fontosabb az önzetlen segítség, az adományozás, mely 2018-ban már nemcsak programjaink megvalósítását, a gyűjtemény megfelelő gondozását, hanem az intézmény fennmaradását is jelenti.

A munka folytatásához és a megteremtett értékek megőrzéséhez nélkülözhetetlen segítséget jelent a személyi jövedelemadó 1%-ot felajánló magánszemélyek támogatása és cégek adománya. Kérjük mindazok szíves támogatását, akik a múzeum tevékenységét értékelik, s céljaival egyet értenek!

Amennyiben Ön, vagy hozzátartozója, ismerőse személyi jövedelemadója 1%-ának közhasznú közalapítványunk javára történő juttatásáról rendelkezik, hozzájárul a Hamza Múzeum fennmaradásához, valamint ahhoz, hogy tevékenységünket továbbra is megfelelően végezhessük.

Adószámunk: 18834538-1-16

Bízva támogató segítségében, köszönettel: Hamza Múzeum és Jász Galéria Közalapítvány

Jászberény, 2018. január
 
< Előző   Következő >