Frontpage - Topicalities

Frontpage - Topicalities
PikTúra Print Facebook share
There are no translations available

 
 
 
 Idén ősszel ötödik alkalommal kerül megrendezésre a PikTúra nevű múzeumpedagógiai programunk, mellyel a természetben való közös alkotásra invitáljuk Jászberény lakóit.
Ez alkalommal csatlakozunk a Múzeumok Őszi Fesztiválja „Építs hidat! - Híd, ami összeköt!” című rendezvénysorozathoz, ezért a Zagyvaparti sétány gyalogos hídjának két oldala lesz az idei helyszín. A folyó egyik partjára várjuk az alkotni vágyó felnőtteket, a másik oldalra pedig az iskolás fiatalokat. Az elkészült alkotásokat a híd oldalán rögzítenénk, ami szimbolizálná a képzőművészet iránt érdeklődő különböző generációk összekapcsolódását.
Programunkhoz a nap folyamán lehet csatlakozni a helyszínen is!
Az alkotáshoz szükséges eszközöket (papír, akvarellceruza és akvarellfesték, pasztellkréta) a múzeum ingyenesen biztosítja a részt vevőknek!
Szeretettel várunk mindenkit!

Gyülekező: 
2016. október 15. ( szombat) 10 óra
Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria
Jászberény, Gyöngyösi út 7.

A program helyszíne:
Zagyva-parti sétány 
Gyalogos híd (Tulipános híd)

További információ: 
57/503-260
This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
 
 
Mozaik Múzeumtúra Print Facebook share
There are no translations available

A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria az idei évben csatlakozott a Mozaik Múzeumtúra programhoz, amelyben már közel 400 múzeum és kiállítóhely vesz részt.
A Mozaik Múzeumtúra alapvető célja a közgyűjtemények népszerűsítése és a múzeumok sokszínű kulturális kínálatának megismertetése, amelynek nemzeti identitásunk erősítésében is lényeges szerepe van.
A program elsődleges célcsoportja a 8–16 év közötti fiatal korosztály, de a szervezők bíznak benne, hogy a felnőtt lakosságot is sikerül megszólítaniuk.
A 2014-ben lezajlott program leghangsúlyosabb eleme, a matricagyűjtő játék jelentősen átalakulva, ezúttal határidő nélkül, egyszerűbb szabályokkal és online felületen folytatódik.
A szervezők emellett néhány speciális programelemmel is készülnek, mint például az ’56-os Múzeumtúra, amely az 1956-os forradalom emlékévéhez és a hozzá kötődő kiállításokhoz kapcsolódik. A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület közreműködésével megvalósított túra pedig Debrecen és Vác nevezetességeit járja körül.

Múzeumunkról a Mozaik Múzeumtúra honlapján az alábbi linken olvashatnak:
http://www.mozaikmuzeumtura.hu/Hamza_Gyujtemeny_es_Jasz_Galeria

A játék a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazáson keresztül játszható, amit az alábbi linkekről tud letölteni:
 

http://bit.ly/MozaikMuzeumtura_Android 

http://bit.ly/MozaikMuzeumtura_iOS  

 


 

 
A Hamza Múzeum rajzszakkörének kiállítása Print Facebook share
There are no translations available

A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria a tavalyi tanévben rajzszakkört indított a 13-18 éves korosztály számára. A foglalkozásokon a klasszikus rajztanulási módszerrel ismerkedtek meg a diákok, különböző művészeti technikák elsajátításán keresztül. A főként csendéletekből álló válogatást október 1-jétől tekinthetik meg a Hamza Múzeum gyöngyösi úti épületében.

 

Kiállítók:
Galbács Attila
Kis Henrietta
Kiss Tímea
Kovács Karina
Rajna Gergő

 

A kiállítás időpontja:
2016. október 1. 15 óra

 

A kiállítás megtekinthető 2016. november 3-ig, a múzeum nyitvatartási idejében.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

 

 
Múzeumok, Galériák éjjel-nappal Jászberényben Print Facebook share
There are no translations available

 
Galériabusz Print Facebook share
There are no translations available

A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria munkatársai rendszeresen szerveznek kirándulásokat művészeti kiállításokra. Idei első Galériabuszukkal 2016. június 11-én a 20. század legnagyobb hatású művészének szentelt, Picasso Alakváltozások, 1895–1972 című tárlat megtekintésére invitálják a jászberényi művészetkedvelőket.

A Magyar Nemzeti Galériában látható nagyszabású kiállítást a párizsi Musée national Picasso-Paris-val együttműködésben szervezte a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria.

A száz műalkotást, festményeket, valamint rajzokat és szobrokat bemutató kiállítás Picasso életművének valamennyi periódusát felöleli, ugyanakkor egy kiemelt téma - az emberi alak megformálásának folyamatos változása - köré szerveződik.
A több mint hét évtizedet átölelő életmű megtekintése tartalmas szórakozást kínál!

A Galériabuszra május 31-ig lehet jelentkezni a Hamza Múzeumban, illetve az alábbi elérhetőségeken: T: 57/503-260, e-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it .com.

 

 


 

 

 
Műhelytitkaink sorozat 8. része Print Facebook share
There are no translations available

Tavaly új ismeretterjesztő sorozatot indított útjára a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria, Műhelytitkaink címmel. A szombat délelőtti foglalkozások során egy-egy művészeti technikát elemeznek a múzeum munkatársai és meghívott előadói, majd a résztvevők ki is próbálhatják azt. Az eseményekhez mini tárlatot is szervez a múzeum, ahol alkotók témába vágó munkáit láthatják a látogatók. 

A Műhelytitkaink sorozat 8. részében a tojástempera technikáját ismertetjük.
Bíró Boglárka kiállításának megnyitóját követően műhelymunka várja az érdeklődőket. Az alkotó bemutatja a festék elkészítésének módját és a technikát a gyakorlatban.

 

 
 
 
 
 
 
A technikához kapcsolódóan múzeumpedagógiai órákkal várjuk az iskolás csoportokat.


 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Results 37 - 46 of 62