Kezdőlap - Aktualitások

Múzeumpedagógiai Elismerő Oklevél Nyomtatás Facebook share

2016. szeptember 26-án a Magyar Természettudományi Múzeumban rendezték meg a 14. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitót. A szakmai zsűri döntése alapján Elismerő Oklevelet kapott a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria a Műhelytitkaink című sorozatáért.

 

 

 

A Múzeumpedagógiai Évnyitóról bővebben az alábbi oldalon olvashatnak az érdeklődők: http://magyarmuzeumok.hu/muhe…/3559_muzeumpedagogiai_evnyito  

A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria oklevélben részesülő múzeumpedagógiai programjáról az alábbi linken olvashatnak: http://magyarmuzeumok.hu/muhely/3541_muhelytitkaink_hamza_gyujtemeny_es_jasz_galeria 

 
PikTúra Nyomtatás Facebook share
 
 
 
 Idén ősszel ötödik alkalommal kerül megrendezésre a PikTúra nevű múzeumpedagógiai programunk, mellyel a természetben való közös alkotásra invitáljuk Jászberény lakóit.
Ez alkalommal csatlakozunk a Múzeumok Őszi Fesztiválja „Építs hidat! - Híd, ami összeköt!” című rendezvénysorozathoz, ezért a Zagyvaparti sétány gyalogos hídjának két oldala lesz az idei helyszín. A folyó egyik partjára várjuk az alkotni vágyó felnőtteket, a másik oldalra pedig az iskolás fiatalokat. Az elkészült alkotásokat a híd oldalán rögzítenénk, ami szimbolizálná a képzőművészet iránt érdeklődő különböző generációk összekapcsolódását.
Programunkhoz a nap folyamán lehet csatlakozni a helyszínen is!
Az alkotáshoz szükséges eszközöket (papír, akvarellceruza és akvarellfesték, pasztellkréta) a múzeum ingyenesen biztosítja a részt vevőknek!
Szeretettel várunk mindenkit!

Gyülekező: 
2016. október 15. ( szombat) 10 óra
Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria
Jászberény, Gyöngyösi út 7.

A program helyszíne:
Zagyva-parti sétány 
Gyalogos híd (Tulipános híd)

További információ: 
57/503-260
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
 
 
Mozaik Múzeumtúra Nyomtatás Facebook share

A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria az idei évben csatlakozott a Mozaik Múzeumtúra programhoz, amelyben már közel 400 múzeum és kiállítóhely vesz részt.
A Mozaik Múzeumtúra alapvető célja a közgyűjtemények népszerűsítése és a múzeumok sokszínű kulturális kínálatának megismertetése, amelynek nemzeti identitásunk erősítésében is lényeges szerepe van.
A program elsődleges célcsoportja a 8–16 év közötti fiatal korosztály, de a szervezők bíznak benne, hogy a felnőtt lakosságot is sikerül megszólítaniuk.
A 2014-ben lezajlott program leghangsúlyosabb eleme, a matricagyűjtő játék jelentősen átalakulva, ezúttal határidő nélkül, egyszerűbb szabályokkal és online felületen folytatódik.
A szervezők emellett néhány speciális programelemmel is készülnek, mint például az ’56-os Múzeumtúra, amely az 1956-os forradalom emlékévéhez és a hozzá kötődő kiállításokhoz kapcsolódik. A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület közreműködésével megvalósított túra pedig Debrecen és Vác nevezetességeit járja körül.

Múzeumunkról a Mozaik Múzeumtúra honlapján az alábbi linken olvashatnak:
http://www.mozaikmuzeumtura.hu/Hamza_Gyujtemeny_es_Jasz_Galeria

A játék a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazáson keresztül játszható, amit az alábbi linkekről tud letölteni:
 

http://bit.ly/MozaikMuzeumtura_Android 

http://bit.ly/MozaikMuzeumtura_iOS  

 


 

 
A Hamza Múzeum rajzszakkörének kiállítása Nyomtatás Facebook share

A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria a tavalyi tanévben rajzszakkört indított a 13-18 éves korosztály számára. A foglalkozásokon a klasszikus rajztanulási módszerrel ismerkedtek meg a diákok, különböző művészeti technikák elsajátításán keresztül. A főként csendéletekből álló válogatást október 1-jétől tekinthetik meg a Hamza Múzeum gyöngyösi úti épületében.

 

Kiállítók:
Galbács Attila
Kis Henrietta
Kiss Tímea
Kovács Karina
Rajna Gergő

 

A kiállítás időpontja:
2016. október 1. 15 óra

 

A kiállítás megtekinthető 2016. november 3-ig, a múzeum nyitvatartási idejében.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

 

 
Múzeumok, Galériák éjjel-nappal Jászberényben Nyomtatás Facebook share
 
Galériabusz Nyomtatás Facebook share

A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria munkatársai rendszeresen szerveznek kirándulásokat művészeti kiállításokra. Idei első Galériabuszukkal 2016. június 11-én a 20. század legnagyobb hatású művészének szentelt, Picasso Alakváltozások, 1895–1972 című tárlat megtekintésére invitálják a jászberényi művészetkedvelőket.

A Magyar Nemzeti Galériában látható nagyszabású kiállítást a párizsi Musée national Picasso-Paris-val együttműködésben szervezte a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria.

A száz műalkotást, festményeket, valamint rajzokat és szobrokat bemutató kiállítás Picasso életművének valamennyi periódusát felöleli, ugyanakkor egy kiemelt téma - az emberi alak megformálásának folyamatos változása - köré szerveződik.
A több mint hét évtizedet átölelő életmű megtekintése tartalmas szórakozást kínál!

A Galériabuszra május 31-ig lehet jelentkezni a Hamza Múzeumban, illetve az alábbi elérhetőségeken: T: 57/503-260, e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges .com.

 

 


 

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 43 - 48 / 69