Kezdőlap - Aktualitások

PikTúra Nyomtatás Facebook share

A tavaszi és őszi időszakban több alkalommal is megrendeztük már a PikTúra nevű programunkat, ahol a természetben való közös alkotásra invitáljuk Jászberény lakóit. A rendezvény kapcsán minden egyes alkalommal a város egyik látványos helyszínére települünk rajzbakokkal és festő eszközökkel felszerelkezve. Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy a visszatérő ismerős arcok mellett minden egyes alkalommal új tagokkal bővül csapatunk. 


Idén tavasszal április 2-án 14 órától, a Jászkerület Nonprofit Kft. Város Napi programjaihoz kapcsolódva PikTúrázunk a Margit-szigeten. Az alkotni vágyók pasztell és akvarell technikával készíthetnek képeket, illetve múzeumunk sátránál Hamza D. Ákos festményei alapján készült linómetszetekről nyomatokat.

Természetesen a nap során bárki csatlakozhat hozzánk később is. A gyerekek számára pedig a múzeum pedagógusa biztosít az alkotáshoz szakszerű segítséget.

Eső esetén a rendezvény a  Bercsényi úti Sportcsarnokban zajlik a környék tájairól készült fényképek alapján.

A rendezvény ingyenes!

Szeretettel várunk mindenkit! 

 

 
 

 

 

 
 

 

 
Ünnepre hangoló Nyomtatás Facebook share

 

Ünnepre hangoló húsvéti játszóházba hív a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria kicsiket és nagyokat
2016. március 19-én, szombaton 9-12 óráig Jászberénybe, a Gyöngyösi úti múzeumépületbe.

A gyerekek és szüleik egyaránt kipróbálhatnak több kreatív technikát: húsvéti díszeket, tavaszi virágokat, kavics tojásokat és pop-up képeslapokat készíthetnek. 


A rendezvény ideje alatt kézműves vásárt tartunk.
 
Belépő: 400 Ft/fő

A program megvalósulását az Aditi Kft. támogatta. 


 
 
Klubdélután művészekkel, művészetről Nyomtatás Facebook share
Pontosan 20 évvel ezelőtt, 1996 márciusában indította útjára a Hamza Múzeum a Képzőművészet-barát Klubot. Ezt felelevenítve, új sorozatot indítunk a múzeumban, Klubdélután művészekkel, művészetről címmel. Az első Klubdélutánt 2016. március 10-én 17 órakor tartjuk a Gyöngyösi úti múzeumépületben. 

Ez alkalommal a 2015-ben a gyűjteményünkbe került Gy. Riba János cím nélküli festményét mutatjuk be, melyről Gattyán Adrienn Zóra művészettörténész tart előadást az érdeklődőknek.


Kistermünkben jászsági festőművészek ritkán látott tájképeit mutatjuk be az érdeklődőknek Négy évszak művész szemmel című kiállításunkon. Az alkotásokon a Jászság helyszínei köszönnek vissza különböző évszakokban. 

Az eseményről bővebb tájékoztatást a facebook-oldalunkon kaphatnak: https://www.facebook.com/events/218104181877676/

  

 
 
Illusztrációs pályázat - 2016 Nyomtatás Facebook share

Hagyományaihoz híven a jászberényi Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria a Magyar Költészet Napja alkalmából versillusztrációk készítésére ösztönző alkotópályázatot hirdet 14-18 év közötti diákok számára.

A pályázat témája: a pályázóknak a 90 éve született Bede Anna költő, műfordító Vers a világ című költeményének hangulatát, üzenetét kell ábrázolniuk a képzőművészet eszközeivel. Kitüntetett érdeklődéssel fogadjuk azokat az illusztrációkat, ahol a vers egészének tartalmi mondanivalóját sikerül visszaadni, de bármilyen más, a költeményben megjelenő képi elem illusztrálásával is lehet pályamunkát készíteni. 

 


 

A pályázat kiírásával és a legjobbnak ítélt pályamunkákból válogatott leendő kiállítással szándékunk az, hogy olvasásra, szövegelemzésre, az írott szó képi megfogalmazására, az emberi érzelmek értelmezésére és megjelenítésére ösztönözzük a fiatalokat. Szeretnénk, ha a pályázók kísérletet tennének az irodalom és a képzőművészet elméleti és gyakorlati összekapcsolására.

A beérkezett pályaművekből a Magyar Költészet Napja tiszteletére rendezünk majd tárlatot, hogy a térség középiskolás korosztálya bemutathassa rajzi tudását, alkotó fantáziáját, a képzőművészethez és a költészethez fűződő viszonyát.

Személyenként maximum öt alkotás nyújtható be. Saját és iskolájuk nevét, életkorukat, elérhetőségüket, valamint az alkotás címét, grafika, festmény esetén a papír, karton, vászon hátoldalán, szobrok, kisplasztikák stb. esetében pedig a talapzattal érintkező oldalon jól láthatóan tüntessék fel.

Technika: szabadon választható

Méret: egyénileg választható, maximum 50x70 cm. Az ennél kisebb méretű munkák 50×70 cm-es paszpartuval legyenek ellátva.

Díjazás: A pályaműveket szakmai zsűri értékeli. A díjazottak értékes könyvjutalomban, oklevélben részesülnek, valamint múzeumi belépőket nyernek.

FONTOS! A pályázati kiírás követelményeinek nem megfelelő műveket a zsűri nem minősíti, így azok kiállítva sem lesznek.

Beadási határidő: 2016. március 31. (csütörtök)

A pályázatokat a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria címére juttassák el személyesen vagy postai úton (5100 Jászberény, Gyöngyösi út 7. Pf. 76.; Tel.: 57-503-260).

A beérkezett és a zsűri által kiválasztott művekből várhatóan 2016. április 11-én (hétfőn) nyílik kiállítás a Hamza Gyűjtemény és Jász Galériában. Eredményhirdetésre, illetve a pályadíjak kiosztására ugyanekkor kerül sor. A tárlat várhatóan 2016. május 7-ig lesz megtekinthető.

Az esetleges változásokról a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria honlapján illetve facebook oldalán (www.facebook.com/hamzamuzeum) értesítjük az érintetteket.

 
Karácsonvárás Hamzával Nyomtatás Facebook share

2015. december 11-én 16 órakor *karácsonyváró teadélután* a Hamza Múzeum épületében.

Előadást tart Gattyán Adrienn Zóra művészettörténész egy meglepetés filmvetítés kapcsán.

Közreműködik: Az Angyalok Kórusa

 

 
JÓ SZÍVVEL faház Nyomtatás Facebook share

2015. december 6-án 14.00-20.00 óráig a Hamza Múzeum várja a Szentháromság téren felállított JÓ SZÍVVEL faházban a látogatókat!

Decemberben vasárnaponként egy jászberényi szervezet, várja, kínálja, fogadja, adja, köszöni ha meglátogatja a JÓ SZÍVVEL faházat.

Forró tea, zsíros-hagymás kenyér, sütemény és sok más várja a látogatókat!

Mindezeknek az ára annyi, amennyit JÓ SZÍVVEL  az adott szervezetnek szán.

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 55 - 60 / 72