Kezdőlap - Aktualitások

Hamzával a trópusokra Nyomtatás Facebook share
 
 
 
 
 
 
 
 
A jászberényi Hamza Múzeum és Jász Galéria Közalapítvány 2014 áprilisában pályázatot nyújtott be a Funkcióbővítő városközpont rehabilitáció folytatása Jászberényben – Belváros kapuja program című városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló mini-projektek támogatására, Rendszeres múzeumpedagógiai foglalkozások az általános iskolás korosztály számára témában. A „Hamzával a trópusokra” című, ÉAOP-5.1.1./D-12-2013-0002-MINI-V. kódszámú pályázatot a Közvetítő Szervezet támogatásra érdemesnek ítélte.
A mini-projekt célcsoportja az általános iskolák felső tagozatos diákjai, különös tekintettel a rajz és vizuális kommunikáció tantárgyakban kimagasló eredményeket elérőkre. Konkrét célja a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria bemutatása, megismertetése a város képzőművészetre fogékony diákjaival, múzeum-barát fiatalok nevelése. A múzeum lehetőséget kíván teremteni a diákok számára minőségi rajzeszközök megismerésére, és azok megfelelő használatára.
A helyi rajztanárok segítségével nyolc felső tagozatos csoportnak biztosít délutáni foglalkozást a Múzeum, melyekre 2014. szeptember 1. és október 31. között  kerül sor a Gyöngyösi úti múzeumépületben. 
 
A pályázat elszámolása a tovább gombra kattintva érhető el. 

Tovább...
 
Közösségi szolgálat a Hamza Múzeumban Nyomtatás Facebook share
A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria a 2013/14-es tanévtől kezdődően fogadja az önkéntes közösségi munkára jelentkezőket.
Olyan diákokat várunk, akik részt szeretnének venni a kulturális programjaink szervezésében, a múzeumpedagógiai foglalkozásaink megvalósításában, illetve szeretnének többet megtudni a múzeumi munkával kapcsolatban.

A közösségi szolgálatot végző diákok részére az alábbi munkákat ajánljuk:
- kiállítások, rendezvények létrehozásánál aktív közreműködés
- múzeumpedagógiai foglalkozásokon a pedagógus munkájának segítése
- rendezvényeinken hostess feladatok ellátása
- irodai adminisztrációs munkák
- a muzeológus segítése a leltározás során
 
Műtárgyreprodukciók, festmények, grafikák, művészeti kiadványok kínálata Nyomtatás Facebook share

Minden vásárlásával támogatja a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria szakmai feladatainak megvalósítását!

A gyűjtemény darabjainak hitelesített, nyomdai másolatai megvásárolhatók a múzeumban 3.000-től 24.000 Ft-ig, mérettől és technikától függően! Benke László, Hamza D. Ákos, Makay József, Lehel Mária, Litkei József, B. Simon Ferenc, Vuics István művei. A kínálat egy része IDE KATTINTVA megtekinthető.

A Jászsági Képzőművészet-barátok Egyesülete és a Hamza Studio alkotóinak eredeti művei megvásárolhatók 5.000-től 80.000 Ft-ig. Bartos Kinga, Demény Andrea, Molnár János, Papp Anett és mások művei. Az Egyesületről és a Studioról a partnereink között olvashat!

A jászsági festők monográfia-sorozata, képzőművészeti könyvek, katalógusok, albumok és más művészeti kiadványok kaphatók a múzeumban. Bővebb infromáció a kinálatról a KIADVÁNYAINK menüpontban!

A reprodukciók és a kiadványok postai úton is megrendelhetők a múzeum bármely elérhetőségén keresztül.

* * *

 
<< Első < Előző 11 12 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 69 / 69