Ingyenes látogatási lehetõség a Hamza Múzeumban Nyomtats Facebook share
2017. március 15. szerda 9.00-16.00
 
Nemzeti ünnepeinken, így 2017. március 15-én is ingyenesen látogatható a Hamza Gyûjtemény és Jász Galéria.
A látogatás ezen a napon csak elõzetes bejelentkezéssel lehetséges!
Kérjük, látogatási szándékát elérhetõségeinken jelezze!
 
Telefonos elérhetõségünk:
30/213-6911
 
PikTúra Nyomtats Facebook share

 Hatodik alkalommal várunk minden kedves érdeklõdõt a PikTúra nevû közös alkotói programunkra!

Idén tavasszal a Molnár utcai végénél a Zagyvapart sétányon - Makay József egykori lakóházánál - alkotunk. A múzeumból 10 órakor indulunk és kitelepülünk a rajzbakokkal és a festõeszközökkel. Programunkhoz a nap folyamán lehet csatlakozni a helyszínen is!
Az alkotáshoz szükséges anyagokat (papír, akvarellceruza és akvarellfesték, pasztellkréta) a múzeum ingyenesen biztosítja a résztvevõknek!

 

Rossz idõ esetén a Hamza Múzeumban festünk, Makay József helyszínen készült festményei alapján.

 

Gyülekezõ: 
2017. március 18. ( szombat) 10 óra
Hamza Gyûjtemény és Jász Galéria
Jászberény, Gyöngyösi út 7.

A program helyszíne:
Zagyvapart sétány, a Molnár utca vége

További információ: 
57/503-260
Az email cm vdve van a spam botoktl, a megtekintshez a JavaScript bekapcsolsa szksges  
 

 

 

 
Illusztrációs pályázat a magyar költészet napja alkalmából Nyomtats Facebook share
 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Tar ágak-bogak rácsai között...


Hagyományaihoz híven a jászberényi Hamza Gyûjtemény és Jász Galéria a Magyar Költészet Napja alkalmából versillusztrációk készítésére ösztönzõ alkotópályázatot hirdet 14-18 év közötti diákok számára.

A pályázat témája: a pályázóknak a 80 éve elhunyt József Attila költõ, mûfordító Õsz címû költeményének hangulatát, üzenetét kell ábrázolniuk a képzõmûvészet eszközeivel. Kitüntetett érdeklõdéssel fogadjuk azokat az illusztrációkat, ahol a vers egészének tartalmi mondanivalóját sikerül visszaadni, de bármilyen más, a költeményben megjelenõ képi elem illusztrálásával is lehet pályamunkát készíteni. A pályázati kiírás és az ajánlott irodalom megtalálható a múzeum honlapján (www.hamzamuzeum.hu), valamint facebook-oldalán (www.facebook.com/hamzamuzeum).

A pályázat kiírásával és a legjobbnak ítélt pályamunkákból válogatott leendõ kiállítással szándékunk az, hogy olvasásra, szövegelemzésre, az írott szó képi megfogalmazására, az emberi érzelmek értelmezésére és megjelenítésére ösztönözzük a fiatalokat. Szeretnénk, ha a pályázók kísérletet tennének az irodalom és a képzõmûvészet elméleti és gyakorlati összekapcsolására.
A beérkezett pályamûvekbõl a Magyar Költészet Napja tiszteletére rendezünk majd tárlatot, hogy a térség középiskolás korosztálya bemutathassa rajzi tudását, alkotó fantáziáját, a képzõmûvészethez és a költészethez fûzõdõ viszonyát.

Személyenként maximum öt alkotás nyújtható be. Saját és iskolájuk nevét, életkorukat, elérhetõségüket, valamint az alkotás címét, grafika, festmény esetén a papír, karton, vászon hátoldalán, szobrok, kisplasztikák stb. esetében pedig a talapzattal érintkezõ oldalon jól láthatóan tüntessék fel.

Technika: szabadon választható

Méret: egyénileg választható, maximum 50x70 cm. Az ennél kisebb méretû munkák 50×70 cm-es  paszpartuval legyenek ellátva.

Díjazás: A pályamûveket szakmai zsûri értékeli. A díjazottak értékes könyvjutalomban, oklevélben részesülnek, valamint múzeumi belépõket nyernek.
FONTOS! A pályázati kiírás követelményeinek nem megfelelõ mûveket a zsûri nem minõsíti, így azok kiállítva sem lesznek.

Beadási határidõ: 2017. március 31. (péntek)

A pályázatokat a Hamza Gyûjtemény és Jász Galéria címére juttassák el személyesen vagy postai úton (5100 Jászberény, Gyöngyösi út 7. Pf. 76.; Tel.: 57-503-260).

A beérkezett és a zsûri által kiválasztott mûvekbõl várhatóan 2017. április 11-én (kedden) nyílik kiállítás a Hamza Gyûjtemény és Jász Galériában. Eredményhirdetésre, illetve a pályadíjak kiosztására ugyanekkor kerül sor. A tárlat várhatóan 2017. május 7-ig lesz megtekinthetõ.

Az esetleges változásokról a Hamza Gyûjtemény és Jász Galéria honlapján (www.hamzamuzeum.hu) illetve facebook oldalán (www.facebook.com/hamzamuzeum) értesítjük az érintetteket.
 
Mûhelytitkaink sorozat 10. része Nyomtats Facebook share

A Hamza Gyûjtemény és Jász Galéria múzeumpedagógiai, ismeretterjesztõ sorozatát Mûhelytitkaink címmel indította útjára.

A szombat délelõtti foglalkozások során egy-egy mûvészeti technikát elemeznek a múzeum munkatársai és meghívott elõadói, majd a résztvevõk ki is próbálhatják azt egy workshop keretében. Az eseményekhez mini tárlatot is szervez a múzeum, ahol alkotók témába vágó munkáit tekinthetik meg a látogatók. 

A sorozat 10. részében 2017. február 4-én 15 órakor a szitanyomás technikáját ismerhetik meg az érdeklõdõk. 

A kapcsolódó idõszaki kiállítás anyagát a gyûjteményben található Litkei-mûvekbõl válogattuk.
Litkei József feleségének, Fábián Rózsának jóvoltából a mûvész által használt eszközök is bemutatásra kerülnek az eseményen.
A mûhelymunka során látható szitasablonokat a Boommédia Kft. bocsájtja rendelkezésünkre. 


 
További információ: 
57/503-260
Az email cm vdve van a spam botoktl, a megtekintshez a JavaScript bekapcsolsa szksges

 

 
Klubdélután mûvészekkel mûvészetrõl Nyomtats Facebook share

 

 

 

 
Hamza Lehel Mária divatrajzai Nyomtats Facebook share

Idõszaki kiállítással és a Hamza Lehel Mária által tervezett ruhák bemutatójával emlékezett a Hamza Gyûjtemény és Jász Galéria a divattervezõ újságíróra 2016. november 17-én, születésének 110. évfordulóján.

Az eseményhez egy elektronikus publikáció is készült, mely alapja lesz a 2018. februárjára (a mûvész halálának 20. évfordulójára) tervezett kiadványnak.

Diario di Hamza Lehel Mária 

 
<< Els < Elz 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kvetkez > Utols >>

Eredmnyek 37 - 42 / 72