Kezdőlap - Aktualitások arrow SZJA 1%

SZJA 1% Nyomtatás Facebook share

 "Ember vigyázz, figyeld meg jól világod:
Ez volt a múlt, emez a vad jelen, -
Hordozd szívedben. Éld e rossz világot
És mindig tudd, hogy mit kell tenned érte,
Hogy más legyen.”

(Radnóti Miklós)

 

Tisztelt Támogatónk!

Engedje meg, hogy ezúton is megköszönjük, ha az előző években személyi jövedelemadója 1%-ával vagy más módon támogatta a Hamza Múzeum tevékenységét. Az Ön támogatása is nélkülözhetetlen volt munkánkhoz, melynek során számos szakmailag is jelentős kiállítást, rendezvényt tarthattunk, s a művészet erejével szolgálhattuk a város polgárainak kulturális, művészeti igényeit, fejleszthettük a képzőművészeti közízlést, közvetíthettük a klasszikus és modern művészet értékeit.

A Hamza Múzeum 1995-ös megnyitása óta a jászsági képzőművészet múltjának feldolgozásában, bemutatásában, valamint a hazánkban egyedülálló Hamza-hagyaték képzőművészeti és filmművészeti értékeinek gondozásában következetes munkával jelentős eredményeket ért el, melyről a folyamatosan gyarapodó gyűjtemény, állandó és időszaki kiállítások, kiadványok egész sora tanúskodik. A múzeum tevékenységével Jászberény művészeti életének megújulását, közösségek létrejöttét generálta – évtizedes tevékeny múltra tekint már vissza a Hamza Studio alkotócsoport, valamint a közel 100 fős tagságú Jászsági Képzőművészet-barátok Egyesülete is.

A gyűjtemény kulturális jelentőségét jelzi, hogy a múzeumban készült A festő Hamza című, ismeretterjesztő filmet rendre műsorára tűzi a Duna Televízió.
A múzeum eredményeiről, kiállításairól, publikációiról bővebben is informálódhat honlapunkon és facebook oldalunkon.

Szándékunk szerint ez évben is mindent megteszünk, hogy folytatni tudjuk a művészeti közízlés fejlesztése területén elkezdett munkánkat. Évek óta eredményes múzeumpedagógiai programunkkal, alkotópályázatok kiírásával ösztönözzük, segítjük az általános- és középiskolai korosztályt, illetve a helyi alkotók művészi tevékenységét.

A Hamza Múzeum immár 19 éves fennállása során a szűkös anyagi lehetőségek miatt a szakmai célok megvalósításában mindig jelentős szerep jutott minden művészetpártoló támogatónak, civil segítőnek. A múzeum működésére fordítható önkormányzati támogatás csökkenése miatt ma minden eddiginél fontosabb az önzetlen segítség, az adományozás, mely 2014-ben már nemcsak programjaink megvalósítását, a gyűjtemény megfelelő gondozását, hanem a lecsökkent működési forrás okán az intézmény fennmaradását is jelenti.

A munka folytatásához és a megteremtett értékek megőrzéséhez nélkülözhetetlen segítséget jelent az adó 1%-ot felajánló magánszemélyek támogatása és cégek adománya. Kérjük mindazok szíves támogatását, akik a múzeum tevékenységét értékelik, s céljaival egyet értenek!

Amennyiben Ön, vagy hozzátartozója, ismerőse személyi jövedelemadója 1%-ának közhasznú közalapítványunk javára történő juttatásáról rendelkezik, hozzájárul a Hamza Múzeum fennmaradásához, valamint ahhoz, hogy tevékenységünket továbbra is megfelelően végezhessük.

Adószámunk: 18834538-1-16

Bízva támogató segítségében, köszönettel: Hamza Múzeum és Jász Galéria Közalapítvány

Jászberény, 2014. január 31.A Közalapítvány számára 2012-ben átutalt SZJA 1% összeg felhasználására vonatkozó adatok. 

A Közalapítvány számára 2011-ben átutalt SZJA 1% összeg felhasználására vonatkozó adatok.

A Közalapítvány számára 2010-ben átutalt SZJA 1% összeg felhasználására vonatkozó adatok.

A Közalapítvány számára 2009-ben átutalt SZJA 1% összeg felhasználására vonatkozó adatok.

A Közalapítvány számára 2008-ban átutalt SZJA 1% összeg felhasználására vonatkozó adatok.


Tisztelt Látogatóink!

Köszönettel fogadunk minden támogatást és felajánlást, mellyel a Hamza Múzeum és Jász Galéria Közalapítványt, illetve a jászsági képzőművészetet segíteni kívánják! A támogatói kedvezményekkel, lehetőségekkel, valamint szponzori megjelenésekkel kapcsolatban, a múzeum bármely elérhetőségén kérhető információ az intézmény vezetőjétől.
Számlaszámunk: 11745035-20017596