Kezdõlap - Aktualitások arrow SZJA 1%

SZJA 1% Nyomtats Facebook share

 "Ember vigyázz, figyeld meg jól világod:
Ez volt a múlt, emez a vad jelen, -
Hordozd szívedben. Éld e rossz világot
És mindig tudd, hogy mit kell tenned érte,
Hogy más legyen.”

(Radnóti Miklós)

 

Tisztelt Támogatónk!

Engedje meg, hogy ezúton is megköszönjük, ha az elõzõ években személyi jövedelemadója 1%-ával vagy más módon támogatta a Hamza Múzeum tevékenységét. Az Ön támogatása is nélkülözhetetlen volt munkánkhoz, melynek során számos szakmailag is jelentõs kiállítást, rendezvényt tarthattunk, s a mûvészet erejével szolgálhattuk a város polgárainak kulturális, mûvészeti igényeit, fejleszthettük a képzõmûvészeti közízlést, közvetíthettük a klasszikus és modern mûvészet értékeit.

A Hamza Múzeum 1995-ös megnyitása óta a jászsági képzõmûvészet múltjának feldolgozásában, bemutatásában, valamint a hazánkban egyedülálló Hamza-hagyaték képzõmûvészeti és filmmûvészeti értékeinek gondozásában következetes munkával jelentõs eredményeket ért el, melyrõl a folyamatosan gyarapodó gyûjtemény, állandó és idõszaki kiállítások, kiadványok egész sora tanúskodik. A múzeum tevékenységével Jászberény mûvészeti életének megújulását, közösségek létrejöttét generálta – évtizedes tevékeny múltra tekint már vissza a Hamza Studio alkotócsoport, valamint a közel 100 fõs tagságú Jászsági Képzõmûvészet-barátok Egyesülete is.

A gyûjtemény kulturális jelentõségét jelzi, hogy a múzeumban készült A festõ Hamza címû, ismeretterjesztõ filmet rendre mûsorára tûzi a Duna Televízió.
A múzeum eredményeirõl, kiállításairól, publikációiról bõvebben is informálódhat honlapunkon és facebook oldalunkon.

Szándékunk szerint ez évben is mindent megteszünk, hogy folytatni tudjuk a mûvészeti közízlés fejlesztése területén elkezdett munkánkat. Évek óta eredményes múzeumpedagógiai programunkkal, alkotópályázatok kiírásával ösztönözzük, segítjük az általános- és középiskolai korosztályt, illetve a helyi alkotók mûvészi tevékenységét.

A Hamza Múzeum immár 19 éves fennállása során a szûkös anyagi lehetõségek miatt a szakmai célok megvalósításában mindig jelentõs szerep jutott minden mûvészetpártoló támogatónak, civil segítõnek. A múzeum mûködésére fordítható önkormányzati támogatás csökkenése miatt ma minden eddiginél fontosabb az önzetlen segítség, az adományozás, mely 2014-ben már nemcsak programjaink megvalósítását, a gyûjtemény megfelelõ gondozását, hanem a lecsökkent mûködési forrás okán az intézmény fennmaradását is jelenti.

A munka folytatásához és a megteremtett értékek megõrzéséhez nélkülözhetetlen segítséget jelent az adó 1%-ot felajánló magánszemélyek támogatása és cégek adománya. Kérjük mindazok szíves támogatását, akik a múzeum tevékenységét értékelik, s céljaival egyet értenek!

Amennyiben Ön, vagy hozzátartozója, ismerõse személyi jövedelemadója 1%-ának közhasznú közalapítványunk javára történõ juttatásáról rendelkezik, hozzájárul a Hamza Múzeum fennmaradásához, valamint ahhoz, hogy tevékenységünket továbbra is megfelelõen végezhessük.

Adószámunk: 18834538-1-16

Bízva támogató segítségében, köszönettel: Hamza Múzeum és Jász Galéria Közalapítvány

Jászberény, 2014. január 31.A Közalapítvány számára 2012-ben átutalt SZJA 1% összeg felhasználására vonatkozó adatok. 

A Közalapítvány számára 2011-ben átutalt SZJA 1% összeg felhasználására vonatkozó adatok.

A Közalapítvány számára 2010-ben átutalt SZJA 1% összeg felhasználására vonatkozó adatok.

A Közalapítvány számára 2009-ben átutalt SZJA 1% összeg felhasználására vonatkozó adatok.

A Közalapítvány számára 2008-ban átutalt SZJA 1% összeg felhasználására vonatkozó adatok.


Tisztelt Látogatóink!

Köszönettel fogadunk minden támogatást és felajánlást, mellyel a Hamza Múzeum és Jász Galéria Közalapítványt, illetve a jászsági képzõmûvészetet segíteni kívánják! A támogatói kedvezményekkel, lehetõségekkel, valamint szponzori megjelenésekkel kapcsolatban, a múzeum bármely elérhetõségén kérhetõ információ az intézmény vezetõjétõl.
Számlaszámunk: 11745035-20017596