Kedves Érdeklődők!

Az előző évekhez hasonlóan, 2024-ben is megtartjuk a nyári táborainkat, így múzeumunk is várja az alkotni vágyó fiatalokat az alábbiak szerint.  

Időpontjaink 

A Hamza Gyűjtemény és Jász Galériában (5100 Jászberény, Gyöngyösi út 7.)
(Érdeklődni, jelentkezni: 57/503-260 vagy 30/213-6911)

2024. június 24-28. - 11 szabad hely 
2024. július 8-12. - 3 szabad hely
2024. július 22-26. - BETELT! 
2024. augusztus 12-16 - 7 szabad hely
2024. augusztus 26-30. - 17 szabad hely

A táborokba az általános iskolás korosztályt várjuk. A napi program 8-16 óráig tart, a helyszín a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria épülete (5100 Jászberény, Gyöngyösi út 7.)

Egy hét díja: 45.000,- Ft/fő. (Testvérkedvezmény 5.000,- Ft) A tábor díjában az anyag- és eszközköltségek, valamint háromszori étkezés biztosított.

A befizetésnél nem kérünk előleget, egy összegben, lehetőség szerint a tábor előtti héten kérjük befizetni, vagy elutalni a díjat. (Az utaláshoz információk letölthetők itt.) Azon a héten adjuk a kötelezően kitöltendő nyilatkozatokat, amit hétfőn reggel kérünk vissza, a tábor kezdetén. 
A nyilatkozatok letölthetők az alábbi linkeken is:
szülői nyilatkozat táborozáshoz: hazamehet és fotó
szülői nyilatkozat táborozáshoz: egészséges

Jelentkezés és további információ kérhető az alábbi elérhetőségeinken: 30/213-69-11 és 57/503-260

Tervezett program

A hét témája: Art Kingdom. A Hamza-házaspár életútja Magyarországról indult, és közös életük is itt fejeződött be. Mielőtt Párizsban megismerkedtek, Mária néni egy rövid ideig családjával Londonban élt, ezért idén Nagy-Britanniába látogatunk. A tábor alatt szorosabb barátságot kötünk a Lehel-család tagjaival, és megismerjük munkásságukat.

Részletes program:

HÉTFŐ: Délelőtt megismerkedünk egymással, megismerjük a heti programtervet, hivatalossá tesszük az útleveleinket, fotózkodunk a telefonfülkénkben, és vetítés keretében megnézzük Nagy-Britannia nevezetességeit. 
Tízórai után visszatekintünk az őskorra, és ellátogatunk a Stonehenge-hez és a Woodhenge-hez. Miután jól körbejártuk, elkészítjük a saját építményünket. Délután kifestjük. 

KEDD: A családfakutatásé lesz a főszerep: megnézzük a királyi család ágait, aztán a Hamza és a Lehel család családfáját. Délelőtt elkészítjük a saját családunk fáját. 
Ebéd után - a Lehel-család kapcsán Lehel Mária pasztelljeié lesz a főszerep, az ő stílusában alkotunk, valamint megnézzük férje, Lehel Ferenc városterveit. 

SZERDA: PikTúrát teszük a Sherwoodi erdőbe és akvarellt készítünk a nagy tölgyről. A délelőttbe a játszótér és a Madame Tussauds múzeum kapcsán a "Szobrocskáim..." játék is belefér. 
Ebéd után a York-i apátság ólomüveg-ablakait gondoljuk újra. 

CSÜTÖRTÖK: A pop arté lesz a főszerep: a legfontosabb képeket vetítés során ismerjük meg, megnézzük a sokszorosító grafika szerepét, saját kéznyomatokat és papírnyomatokat is készítünk. 
Délután a kollázs lesz a téma, mint a pop art egyik fő technikája. 

PÉNTEK: Ellátogatunk a National Gallery-be, ahol Jan van Huysum festményeit nézzük meg. Hamza D. Ákos másolata itt van a múzeumunkban, így ez alapján virágos csendéletet fogunk készíteni akrillal. 
Délután kiállításrendezés a heti munkákból, majd teadélután, Twinings teákból, sütivel... 


© 2011-2020 Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria
5100 Jászberény, Gyöngyösi út 7. T/F.: 57/503-260