Kedves Érdeklődők!

A május 13-i kormányinfón elhangzottak alapján június 1-től megtarthatóak a nyári táborok, így múzeumunk is várja az alkotni vágyó fiatalokat az alábbiak szerint.  

Időpontjaink

2021. június 21-25. - BETELT! 
2021. július 5-9. - 2 szabad hely 
2021. július 19-23. - 1 szabad hely
2021. augusztus 2-6. - 4 szabad hely
2021. augusztus 16-19. - Jászfényszarun a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság szervezésében. (Érdeklődni Kovács Béláné Pető Magdolnánál: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36-30/579-0164)

A táborokba az általános iskolás korosztályt várjuk. A napi program 8-16 óráig lesz, a helyszín a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria épülete (5100 Jászberény, Gyöngyösi út 7.)

Egy hét díja: 27.500,- Ft/fő. (Testvérkedvezmény 5.000,- Ft) A tábor díjában az anyag- és eszközköltségek, valamint háromszori étkezés biztosított.

A befizetésnél a járványügyi helyzetre való tekintettel nem kérünk előleget, egy összegben, lehetőség szerint a tábor előtti héten kérjük befizetni, vagy elutalni a díjat. (Az utaláshoz információk letölthetők itt.) Azon a héten adjuk a kötelezően kitöltendő nyilatkozatokat, amit hétfőn reggel kérünk vissza, a tábor kezdetén. 
A nyilatkozatok letölthetők az alábbi linkeken is:
szülői nyilatkozat táborozáshoz: hazamehet - fotó
szülői nyilatkozat táborozáshoz: egészséges

Jelentkezés és további információ kérhető az alábbi elérhetőségeinken: 30/213-69-11 és 57/503-260

Tervezett program

A hét témája a "Római vakáció". A Hamza-házaspár 1949-53 között élt az olasz fővárosban, így idén ezt a helyszínt mutatjuk be a gyerekeknek, és ebből az időszakból válogattuk a táborhoz kapcsolódóan Hamza D. Ákos festményeit és Hamza Lehel Mária divatterveit is. 

 • Hétfőn

  a bemutatkozást követően "elutazunk" Rómába, Romulus és Remus mondáján keresztül megalapítjuk saját városállamunkat.
  Délután vulkánt készítünk (Vezúv, Etna).
  Hamza Római mozaik című festménye kapcsán kipróbáljuk a mozaik technikáját, melyet a Római Birodalomban előszeretettel alkalmaztak. 

 • Kedden

  reggel befejezzük a vulkánt: kifestjük, majd megnézzük, hogyan fog kitörni.
  Képeken megnézzük Róma nevezetes épületeit, és a Colosseumhoz kapcsolódóan gladiátorjátékokat rendezünk (ügyességi vetélkedő formájában...)
  Délután vízvezetéket építünk. 

 • Szerdán

  rokonlátogatásra indulunk Peveragnoba (Hamza Lehel Mária testvére itt telepedett le férjével), de útközben megállunk a szigeten, ahol Hamza Mesél az erdő című festménye alapján tájképet készítünk pasztellel, plein air. Ezt követően fedezzük fel a város nevezetességeit.
  Délután, hazafelé leugrunk még gondolatban a tengerpartra: Hamza Tollrajzok sorozata alapján ezzel a technikával rajzolunk tájképet, már a múzeumban. 

 • Csütörtökön

  még a tengerpart lesz a téma, Hamza Lehel Mária kapcsolódó divatrajzait gondoljuk újra. 
  Délután Hamza Dinnyeárusok - Róma című festménye, és akvarellel készült vázlata alapján szintén ezzel a két technikával fogunk másolatot készíteni a témáról. 

 • Pénteken

  Hamza Cantoria di Angeli című filmje alapján megnézzük az olasz templomokat. Délelőtt rózsaablakokat készítünk.
  Délután Hamza szobrai után szabadon saját kisplasztikát formázunk. 


© 2011-2020 Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria
5100 Jászberény, Gyöngyösi út 7. T/F.: 57/503-260