PikTúra

Itt a jó idő, így - hagyományainkhoz híven - ismét PikTúrát teszünk a városban.
Mivel a múlt héten elmosta az eső a programot, így 2022. június 11-én újra nekifutunk a dolognak:
a Promenádon, a békák környékén várjuk a szabadban alkotni vágyókat, érdeklődőket!
További részletek a plakáton!

 

Art Paris - alkotótábor

Kedves Érdeklődők!

Az előző évekhez hasonlóan, remélhetőleg 2022-ben is megtarthatóak a nyári táborok, így múzeumunk is várja az alkotni vágyó fiatalokat az alábbiak szerint.  

Időpontjaink


Jászfényszarun a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság szervezésében
(Érdeklődni Kovács Béláné Pető Magdolnánál: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36-30/579-0164)
2022. június 27 - július 1.  

A Hamza Gyűjtemény és Jász Galériában (5100 Jászberény, Gyöngyösi út 7.)
2022. július 11-15. - BETELT! 
2022. július 25-29. - BETELT!
2022. augusztus 8-12. - BETELT! 
2022. augusztus 22-26. - BETELT! 

A táborokba az általános iskolás korosztályt várjuk. A napi program 8-16 óráig tart, a helyszín a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria épülete (5100 Jászberény, Gyöngyösi út 7.)

Egy hét díja: 30.000,- Ft/fő. (Testvérkedvezmény 5.000,- Ft) A tábor díjában az anyag- és eszközköltségek, valamint háromszori étkezés biztosított.

A befizetésnél a járványügyi helyzetre való tekintettel nem kérünk előleget, egy összegben, lehetőség szerint a tábor előtti héten kérjük befizetni, vagy elutalni a díjat. (Az utaláshoz információk letölthetők itt.) Azon a héten adjuk a kötelezően kitöltendő nyilatkozatokat, amit hétfőn reggel kérünk vissza, a tábor kezdetén. 
A nyilatkozatok letölthetők az alábbi linkeken is:
szülői nyilatkozat táborozáshoz: hazamehet és fotó
szülői nyilatkozat táborozáshoz: egészséges

Jelentkezés és további információ kérhető az alábbi elérhetőségeinken: 30/213-69-11 és 57/503-260

Tervezett program

A hét témája az "Art Paris". A Hamza-házaspár életében fontos állomás Párizs, hiszen ott ismerkedtek meg, és házasodtak össze 1933-ban. Így idén ezt a helyszínt mutatjuk be a gyerekeknek, és ebből az időszakból válogatjuk a táborhoz kapcsolódóan Hamza D. Ákos festményeit és Hamza Lehel Mária divatterveit is. 

Részletes program: 

 • Hétfőn

  Megismerkedünk egymással, megismerkedünk a múzeummal. Megnézzük az útlevelet, így megismerjük a heti programot is. Fotózunk az útlevélhez és a csoportképek is elkészülnek. 
  Vetített képes összefoglalón megnézzük, mit is kell tudni Franciaországról. A fontosabb helyszíneket (Mont Blanc, Loire, Párizs, Lascaux) megnézzük térképen. 
  Egy kicsit visszanyúlunk az őskorhoz: a Lascaux-barlang kapcsán saját "barlangrajzokat" készítünk.

 • Kedden

  Párizsba utazunk, képeken megnézzük a nevezetes épületeit: Notre Dame, Eiffel torony, Louvre, D'Orsay Múzeum, Champs Elysées, diadalív, Montmarte, Sacré Coeur.
  Elkalandozunk a Louvre-ban: az Egyiptomi gyűjtemény kapcsán hieroglifákat rajzolunk, és történeteket szövünk belőle. 
  Ebéd után újragondoljuk a Mona Lisát. (Azt tudtátok, hogy Jászberényben is van egy Mona Lisa? Ezt is megnézzük, mert Hamza festette...)

 • Szerdán

  PikTúrát teszünk a Szajna partján, pasztellel alkotunk plein air, vagyis szabad ég alatt. Sétálunk egyet a Cité-szigeten, ahol megcsodáljuk a Notre Dame-ot, így erről makettet is készítünk, amit délután kifestünk. 

 • Csütörtökön

  Miután meghallgattuk a történetét, még a Notre Dame-hoz kapcsolódóan gargoyle-t, vagyis vízköpőt is készítünk. De nem maradhatnak el Hamza Lehel Mária divatrajzai, illetve Hamza tollrajzai sem. 

 • Pénteken

  Kifestjük a vízköpőt. Amíg szárad, Matisse kollázsai alapján sajátot készítünk, illetve megnézzük, hogy a múzeumban milyen kollázsok vannak. 
  Délután kiállítást rendezünk a műveinkből. 

Bővebben: Art Paris - alkotótábor


© 2011-2020 Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria
5100 Jászberény, Gyöngyösi út 7. T/F.: 57/503-260