Hamza Studio 20 - Jubileumi kiállítás

A jászberényi Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria 2020. március 1-jén nyitja meg a Hamza Studio jubileumi kiállítását a Gyöngyösi úti múzeumépületben.

A 20 évvel ezelőtt, frissen végzett képzőművészek részvételével indult Hamza Studio alapító tagjainak – Bartos Kinga, Beluzsár Csaba, Demény Andrea, Kovács Zsigmond, Kugler Erika, Máté Eszter, Nagy Ildikó, Palkovits Edina, Szabó Lívia, Szőke-Hencz Nóra – nyílik kiállítása a múzeum két időszaki kiállítótermében.
A ma már nem aktív csoport tagjai a kerek évforduló kapcsán találkoztak ismét, hogy felelevenítsék a kezdeteket. A korábbiaktól eltérően idén nem tematikában gondolkodnak a rendező múzeum munkatársaival, hanem inkább egy „akkor és most” állapot tükrözésében. Így kaphat helyet a tárlaton az új alkotások mellett a már múzeumi gyűjteményben szereplő kollekció is.

Megnyitó: 2020. március 1. vasárnap, 16 óra
Megnyitja: Farkas Edit

A kiállítás 2020. március 31-ig tekinthető meg a múzeum nyitvatartási idejében. 

Hamza Lehel Mária divatrajzai

(A kiállítás 2016. február 28-ig volt látható!) 

A bejárattól jobbra kapott helyet a Hamza Lehel Mária divattervező-iparművész divatrajzait bemutató állandó kiállítás. A kiállításon 51 db divatrajz mutatja be a különböző divatirányzatokat illetve azok egyénített modelljeit - 1948-tól az 1960-as évek közepéig. (A múzeumban egyébként mintegy 600 divatrajzot őrzünk.)

Bővebben: Hamza Lehel Mária divatrajzai

Különös találkozás

(A kiállítás 2011. november 5-től 2014. március 15-ig volt látható!) 

Stand- és werkfotókra, dokumentumokra, filmkritikákra, főcímjegyzékekre, újságcikkekre, személyes, illetve a kor hangulatát idéző tárgyakra alapozva nyílt meg a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria új tematikus kiállítása, amely a tervek szerint egy évig lesz látható a jászberényi intézményben. A tárlat Hamza D. Ákos filmművészeti munkásságát összegzi hiánypótló jelleggel.

Bővebben: Különös találkozás

XX. századi jászsági festők kiállítása

(A kiállítás 2005. július 15-től 2011. október 15-ig volt látható!) 
 
A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria létrejöttekor, 2002-ben feladatául tűzte ki a Jászsághoz kapcsolódó művészek bemutatását. A gyűjteménybe főként ajándékozás, illetve néhány adás-vétel útján az intézménybe került mű tartozik.
A 2005-ben fennállásának 10. évfordulóját ünneplő múzeum ez évtől külön teremben mutatta be Bethlenfalvi Simon Ferenc, Gecse Árpád, Lehel Mária, Litkei József, Makay József, Sáros András és Vuics István műveit. 

Bővebben: XX. századi jászsági festők kiállítása

  • 1
  • 2

© 2011-2020 Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria
5100 Jászberény, Gyöngyösi út 7. T/F.: 57/503-260