Chiovini 125 - fotópályázat

A jászberényi Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria, valamint Chiovini Ferenc Munkácsy-díjas, Érdemes Művész leszármazottai fotópályázatot hirdetnek hivatásos és hobbifotósok számára egyaránt, a művész születésének 125. évfordulója alkalmából.

A pályázat témája: Chiovini Ferenc freskói magyarországi templomokban.

A pályázat célja: A (i) jászszentandrási Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban, a (ii) szolnoki Újvárosi Temető Szentlélek Templomában, a (iii) ceglédi Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban, valamint a (iv) békésszentandrási Szent András Templomban található Chiovini-freskók a hagyományostól eltérő, formabontó nézőpontokból készült fényképekkel történő bemutatása. Ezáltal Chiovini Ferenc életművének további népszerűsítése, valamint megemlékezés a művész születésének (1899. november 16.) 125. évfordulójáról.
A templomoknak nincs folyamatos nyitvatartása, legtöbbje nem látogatható bármikor, ezért a pályázati kiíráshoz mellékeljük a plébániák elérhetőségét, ahol előzetes egyeztetés alapján nyitják ki a templomokat. Erről a plébániákat tájékoztattuk, szeretettel fogadják a látogatókat, pályázókat!

Pályázati feltételek: A pályázaton a 16. életévüket betöltött amatőr és hivatásos fotográfusok vehetnek részt. Alkotónként maximum 10 darab fotó adható be egy-egy templomból (tehát összesen maximum 40 db fotót várunk személyenként). A kiíró üdvözölné, de a pályázatnak nem feltétele mind a négy templom felkeresése.
A képeket digitális formában kérjük, *.jpg formátumban elküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. A képek rövidebb oldala minimum 2100 pixel legyen, a hosszabbik pedig nem haladhatja meg a 6000 pixelt.
A pályázathoz kérjük a mellékelt nyilatkozatot és a (sokszorosítható) adatlapot is beküldeni. A képek elnevezését ezzel összhangban az alábbiak szerint kérjük: NÉV_SORSZÁM_KÉPCÍM

Beadási határidő: az Ars Sacra Fesztivál időpontjához igazodva, 2024. szeptember 30.

Díjazás: A beérkezett pályamunkákat fényképészekből, képzőművészekből, művészettörténészekből álló zsűri értékeli és három díjat állapít meg: I. díj – 50.000 Ft, II. díj – 30.000 Ft, III. díj – 20.000 Ft.
A művész dédunokája Dr. Hatvani István felajánlásában egy Chiovini Ferenc grafika, illetve az első három díjazottnak Chiovini Ferenc monográfia is odaítélésre kerül.

A pályázat anyagából 2024 decemberében nyílik válogatott kiállítás, melynek részleteit a későbbiekben közöljük.

Pályázati kiírás

Nyilatkozatok

További információ elérhetőségeinken kérhető: +36 30 213 6911 ; +36 57 503 260 


© 2011-2020 Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria
5100 Jászberény, Gyöngyösi út 7. T/F.: 57/503-260